Általános szerződési feltételek

JELENRÉT magánszálláshely (8296 Hegyesd, Várdomb dűlő) szolgáltatásainak foglalását, a szolgáltató és a vendég közötti jogviszony egyéb kérdéseit szabályozó Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF). A www.jelenret.hu weboldalt (továbbiakban weboldal) a magánszálláshely szállásadója üzemelteti. A weboldal lehetővé teszi, hogy a vendég interneten foglalhasson szálláshelyet a szolgáltatónál.

ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK

SZOLGÁLTATÓ: JELENRÉT magánszálláshely szállásadója: Ménesi Attila, NTAK szám: 22038568 / nyilvántartási szám: 4/H/1/2022.

SZOLGÁLTATÁS: a SZOLGÁLTATÓ által üzemeltetett magánszálláshelyen szálláshely szolgáltatás nyújtása.

VENDÉG: az a természetes személy, aki a jelen ÁSZF feltételeit elfogadva, érvényes foglalást ad le a SZOLGÁLTATÓ részére az ÁSZF-ben leírtak alapján.

FOGLALÁS: A VENDÉG által a SZOLGÁLTATÓ számára történő megrendeléssel, adatszolgáltatással és a szolgáltatási díj megfizetésével hatályba lépő határozott idejű szerződéses jogviszony, melynek tárgya a magánszálláshely a VENDÉG részére történő biztosítása.

FOGLALÁS, FIZETÉSI MÓDOK, SZÁMLA
A foglalás történhet a www.jelenret.hu weboldalon, a hello@jelenret.hu e-mail címen, a +36 30 9401600 telefonszámon és közvetítő platformokon keresztül.
A VENDÉG a foglalással kijelenti, hogy az ÁSZF és az ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ tartalmát megismerte, azokat magára nézve kötelezően elismeri.
A VENDÉG a foglalással hozzájárul ahhoz, hogy személyes (adott esetben céges) adatait a törvényi előírásoknak megfelelően a SZOLGÁLTATÓ csak és kizárólag a szolgáltatás teljesítésének céljából nyilvántartsa és kezelje, azokat a Magyar Turisztikai Ügynökség Vendégnyilvántartó Alkalmazásában rögzítse.
A VENDÉG-nek a foglalással fizetési kötelezettsége keletkezik.
Foglalás esetén az alábbi fizetési módok lehetségesek: átutalás. Személyesen történő foglalás esetén készpénzzel lehet fizetni. A SZOLGÁLTATÓ a foglaláskor megadott adatokkal állítja ki a nyugtát vagy a számlát. A foglalás az ajánlatban a VENDÉG által elfogadott teljes összeg átutalásával válik érvényessé, amit a SZOLGÁLTATÓ a VENDÉG számára, az általa megadott elérhetőségen visszaigazol.
A foglalás minimális tartama 1 éjszaka.
A VENDÉG köteles a foglalás visszaigazolásában szereplő adatokat ellenőrizni, és az esetleges eltéréseket a SZOLGÁLTATÓ-nak haladéktalanul bejelenteni.
A foglalás online kötött, nem aláírt szerződésnek minősül, amely a foglalással és a visszaigazolással érvényesen létrejön. A szerződés akkor lép hatályba, ha a visszaigazolásban szereplő fizetendő összeg beazonosítható módon jóváírásra kerül a SZOLGÁLTATÓ bankszámláján.
A VENDÉG kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a SZOLGÁLTATÓ a jelen ÁSZF-ben foglaltak teljesítéséhez szükséges, a VENDÉG által megadott név- és címadatokat a foglalással összefüggésben az aktuális jogszabályok által előírt ideig kezeli, tárolja, nyilvántartja a VENDÉG kifejezett ezzel ellenkező rendelkezése hiányában.

A VENDÉG hozzájárul ahhoz, hogy a SZOLGÁLTATÓ a szolgáltatás teljesítése után új ajánlattal megkeresse.

VENDÉG TÁJÉKOZTATÓ
A VENDÉG a szálláshely elfoglalása előtt elolvassa a részére küldött tájékoztató SMS-t, és az abban foglaltak szerint jár el. Az apartmanokban található tájékoztatót megismeri, annak tudatában tartózkodik a szálláshelyen.
Az apartmanok elfoglalása az érkezés napján 14:00 – 18:00 óráig lehetséges. A későbbi érkezés, változás, lemondás telefonon egyeztethető. Az érkezés ismeretében igény esetén JELENRÉT munkatársai a helyszínen tartózkodnak.
Az apartmanok elhagyása a távozás napján 10:00 óráig lehetséges.
24 órás telefonos ügyelet: +36 30 9401600.
Takarítás minden érkezés előtt, egy hétnél hosszabb tartózkodás esetén hetente egyszer ágynemű, törölköző és fürdőlepedő cserével. Igény esetén, térítés ellenében napi takarítás kérhető.
Dohányzás csak a kijelölt helyeken lehetséges, az épületen belül tilos, a helységek tűzjelzővel felszereltek. A cigarettacsikket az udvaron eldobni tilos, azt az arra kijelölt gyűjtőedényben kérjük elhelyezni, abba egyéb éghető hulladékot dobni tilos.
Előzetes egyeztetéssel vendégeink saját felelősségükre kistestű, szobatiszta kutyát hozhatnak magukkal térítés ellenében. Egy időben a négyből egy apartmanban tartózkodhat kutya, az ülő és fekvő alkalmatosságok kivételével, az udvaron pórázzal. Szükség esetén takarítási díjat számolhatunk fel a kutyák után. A házi kedvencek által okozott károkért és esetleges személyi sérülésért kizárólag gazdájuk felelős. Segítő kutyák esetén kérjük lépjenek velünk kapcsolatba.
Háztartási szemét elhelyezése az apartmanokban és azokon kívül elhelyezett tárolókban lehetséges.
Köszönjük a szelektív gyűjtést!
Kérjük a szürke, bazalt utak használatát, az autók parkolóban tartását, valamint a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát és 22:00 óra után a hangoskodás mellőzését.
Vendégeink a JELENRÉT területén található létesítményeket kizárólag saját felelősségükre, megfelelő körültekintéssel, rendeltetésszerűen használhatják. Tűzgyújtás a teljes területen tilos.
Kérjük az apartmanok kulcsainak sértetlen visszaszolgáltatását távozáskor. Az apartmanokban hagyott tárgyakért nem vállalunk felelősséget. Kérésre széfet biztosítunk.
Egyéb, térítés ellenében igényelhető szolgáltatások: reggeli bekészítés, transzfer, túrák.
Az apartmanok felszerelésein kívül az alábbi eszközök állnak rendelkezésre igény esetén a közösségi térben: indukciós főzőlap, kenyérpirító, kávé és tea készítő, edények. Vasaló, vasalóállvány, takarító eszközök és szerek, egészség doboz a közösségi tér melletti vizes blokkban.

REKLAMÁCIÓ
A SZOLGÁLTATÓ ügyfélszolgálatot tart fenn a VENDÉG-gel való kapcsolattartásra és a reklamációk ügyintézésére. Reklamációt az alábbi elérhetőségeken lehet eljuttatni SZOLGÁLTATÓ felé:

hello@jelenret.hu.

A SZOLGÁLTATÓ-nál bejelentett valamennyi reklamáció 30 napon belül kivizsgálásra kerül. A vizsgálat eredményéről a VENDÉG tájékoztatást kap.

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK
Az ÁSZF VENDÉGGEL történő megismertetéséről a SZOLGÁLTATÓ weboldal útján gondoskodik.
A SZOLGÁLTATÓ fenntartja a jogot a foglalási feltételek módosítására. A SZOLGÁLTATÓ a módosított foglalási feltételeket annak hatálybalépését megelőző 15 nappal közzéteszi a weboldalon. Módosítás esetén a szolgáltatás további igénybevételével a VENDÉG a módosított ÁSZF feltételeket elfogadja.
A személyes adatokkal végzett adatkezelésre vonatkozó szabályokat az ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ rögzíti, ami a www.jelenret.hu weboldalon érhető el.

Jelen ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 2022. augusztus 12. napjától visszavonásig érvényes.